---persbericht---

Acronis lanceert Backup 12

Wereldwijd gegevensherstel in hooguit 15 seconden

Zoetermeer, 25 juli 2016 – Acronis, wereldleider op het gebied van hybride-clouddatabeveiligingsoplossingen, lanceert Acronis Backup 12: een nieuwe oplossing voor het beschermen van alle digitale bedrijfsgegevens. Nu het merendeel van de bedrijfsmiddelen gedigitaliseerd wordt opgeslagen en dit zich niet beperkt tot één enkel apparaat of locatie, hebben bedrijven alle belang bij een back-upoplossing die specifiek is toegesneden op het leveren van complete databeveiliging en de digitaliseringstrend effectief ondersteunt.

Acronis Backup 12 biedt unieke back-up- en beveiligingsopties voor hybride-IT-omgevingen en beschermt data in de cloud, in lokale datacenters, virtuele en fysieke systemen, op afstand beheerde systemen en op mobiele apparaten. 

“Data zijn de levensader in de huidige digitale wereld – verlies gedurende slechts enkele minuten kan het einde betekenen van alle zakelijke activiteiten.”

Met Acronis Backup 12 beschikken bedrijven nu over de complete bescherming die in deze nieuwe, digitale wereld vereist is, en over de mogelijkheid om bedrijfsgegevens onder controle te houden, ongeacht waar ze zijn opgeslagen, en die bovendien in geval van verlies of een aanval van buitenaf sneller dan ooit tevoren zijn terug te zetten.

Het antwoord op de behoefte aan complete gegevensbeveiliging

Legacy back-upoplossingen bieden – gelet op de steeds complexer wordende IT-infrastructuren met meervoudige fysieke systemen, virtuele omgevingen, cloudworkloads en de toename van het aantal mobiele apparaten – niet langer adequate bescherming. De risico's en kwetsbaarheid van bedrijven in relatie tot externe bedreigingen, zoals ransomware, zijn bijvoorbeeld sterk toegenomen. Het aantal aanvallen op mobiele apparaten is sinds 2014 met maar liefst vierhonderd procent gestegen. 

Acronis Backup 12 biedt IT-managers complete gegevensbescherming

Acronis Backup 12 is de enige oplossing die bedrijven volledige bescherming biedt van hun gegevens, systemen en back-ups, inclusief superieure mogelijkheden voor bescherming van virtuele omgevingen. Daardoor weten IT-managers steeds waar de bedrijfsgegevens zich bevinden en voor wie ze toegankelijk zijn, zelfs bij opslag in de cloud.

In geval van dataverlies verschaft Acronis Backup 12 bedrijven een uitgebreide reeks herstelopties, waaronder database-, e-mail- en bestandsherstel, systeemherstel, waaronder bare-metal herstel, 'active restore', 'instant restore' en vmFlashBack, cloud disaster recovery en fysiek datatransport. Acronis Backup 12 biedt IT-managers tevens de mogelijkheid om data, applicaties en systemen te migreren naar elk platform.

Waarom overstappen naar Acronis Backup 12?    

  • Virtuele-hostback-up – Acronis Backup 12 maakt back-ups van VMware ESXi- en Microsoft Hyper-V-hosts (niet alleen VM’s), en herstelt deze op afwijkende hardware voor complete bescherming van virtuele infrastructuren. 
  • Cloudconvergentie met nieuwe, uniforme webconsole – maakt het IT-managers makkelijker dan ooit tevoren om cloud- en bedrijfsinterne databeveiliging te convergeren door alle individuele workloads te back-uppen en te beheren, inclusief bedrijfsinterne, cloud- en fysieke systemen, virtuele hosts en machines, en workloads; vanuit één enkele plek naar alle apparaten.
  • RTO in vijftien seconden of minder met Acronis Instant Restore™ – Acronis Backup 12 voorziet in de continuïteitsbehoefte van de ‘always-on’-bedrijfswereld met het gepatenteerde Acronis Instant Restore-systeem waarmee IT-managers hun RTO's naar enkele seconden kunnen reduceren door willekeurige fysieke of virtuele Windows- of Linux-systeemback-ups op een VMware- of virtuele Hyper-V-machine te draaien.
  • Ondersteuning voor cloudworkloads door nieuwe, hybride-cloudarchitectuur – Acronis Backup 12 biedt een breed ondersteuningsplatform voor in de markt beschikbare back-upoplossingen, waarmee IT-managers niet alleen bedrijfsinterne fysieke en virtuele systemen kunnen back-uppen, maar ook Microsoft Azure VM’s en Amazon EC2-instances voor complete beveiliging van de gehele IT-infrastructuur en applicaties.
  • Complete beveiliging voor pc's, Macs en mobiele apparaten – Acronis Backup 12 ondersteunt de allernieuwste platformen en apparaten, en stelt IT-managers zo in staat om Microsoft Windows-pc's en tablets, Macs, iPads, iPhones en alle Android-apparaten te back-uppen en alle gebruikerseindpunten te beveiligen. 

Acronis Backup 12 biedt tevens de breedst mogelijke databeveiligingsondersteuning voor Microsoft-infrastructuren en -toepassingen, waaronder Microsoft Exchange, Office 365, SharePoint, Active Directory, Windows Server, Windows PC, Hyper-V en Azure, en voor Azure Stack zodra die op de markt is.

Over Acronis

Opgericht in 2003, beveiligt Acronis inmiddels de gegevens van meer dan vijf miljoen klanten en 500.000 bedrijven in meer dan 145 landen. Acronis-producten zijn veelvuldig onderscheiden voor een breed spectrum van eigenschappen, waaronder migratie, cloning en replicatie. Acronis-oplossingen zijn verkrijgbaar via een wereldwijd netwerk van serviceproviders, distributeurs en cloud resellers. Bezoek voor meer informatie www.acronis.com.

---einde persbericht---

Noot voor de redactie

- Beeldmateriaal:

- Meer informatie:

Download PDF
Download PDF
Over Portland Europe

Portland distribueert innovatieve software gericht op het MKB, louter via resellers. Portland zoekt wereldwijd naar schaalbare software van ambitieuze ontwikkelaars die beter en goedkoper is dan traditionele oplossingen. Daarmee creëert Portland kansen voor resellers en hun klanten, terwijl ontwikkelaars een partner vinden in Portland voor toegang tot de Benelux. Zie: www.portland.eu.

berichten