Portland partnert met Google

Amsterdam, 16 januari 2019. Software- en cloudbroker Portland Europe heeft de status van Google Partner verworven. IT professionals kunnen vanaf vandaag Google-oplossingen inkopen via Portland. Er wordt gestart met 'G Suite', het Google-alternatief voor Microsoft Office en e-mail. Later dit jaar zal ook het Google Cloud-aanbod volgen.

G Suite

Oprichter en CEO van Portland, George van Brugge: "G Suite is hét alternatief voor Office 365 en groeit als kool, vooral in het midden- en kleinbedrijf. Dat is niet vreemd, want G Suite valt niet alleen goedkoper uit dan concurrerende producten, maar is bovendien ook nog eens extreem betrouwbaar. Wij werken er zelf bij Portland al jaren mee, naar volle tevredenheid."

Google staat onder andere bekend om het 'self service model' waarin MKB-ondernemingen geheel zelfstandig, zonder tussenkomst van partners, Google-diensten kunnen afnemen. Van Brugge: "Dat is inderdaad het geval, maar minder bekend is dat klanten dus ook Google Partners inschakelen om te helpen bij bijvoorbeeld migratie, implementatie, ondersteuning en integratie. Eenzelfde model als we bijvoorbeeld bij Microsoft zien die ook zowel rechtstreeks als via partners verkoopt."

Door de toevoeging aan het portfolio, stelt Portland IT-professionals in staat om ook G Suite te leveren wanneer hun klanten daarom vragen. "Nu wordt nog vaak nee verkocht en dat is een gemiste kans. Uit marktonderzoek blijkt dat G Suite in het MKB nu al ongeveer even groot is als Office 365 en dat deze 'cloud office' markt sterk groeit. Wanneer die tendens aanhoudt, en dat verwachten we, loop je als IT professional zomaar de helft van de markt mis als je geen G Suite kunt leveren. Daar brengen we graag verandering in."

Google Cloud

Portland levert G Suite uitsluitend aan IT-professionals die op hun beurt aanspreekpunt zijn en blijven voor het MKB. Later dit jaar zullen meer producten uit de Google-stal volgen, waaronder Google Cloud.

Van Brugge: "Portland staat bij onze klanten bekend als een vooruitstrevende partij die niet schuwt om van gebaande paden af te wijken. Wij bieden al twintig jaar allerlei software en clouddiensten die beter en goedkoper zijn dan de oplossingen van de marktleiders. De toevoeging van Google aan ons portfolio past perfect in die traditie."

Geïnteresseerden kunnen voor meer informatie terecht op www.portland.eu/gsuite

Download PDF
Download PDF
Over Portland Europe

Portland distribueert innovatieve software gericht op het MKB, louter via resellers. Portland zoekt wereldwijd naar schaalbare software van ambitieuze ontwikkelaars die beter en goedkoper is dan traditionele oplossingen. Daarmee creëert Portland kansen voor resellers en hun klanten, terwijl ontwikkelaars een partner vinden in Portland voor toegang tot de Benelux. Zie: www.portland.eu.

berichten